Padel

Padel

Wat is padel?

Bekijk de spelregels hier

Padel een racketsport met herkenbare ingrediënten uit o.a. tennis en squash. Het is een terugslagspel dat als dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en levert zo meer spelplezier op. Padel wordt gespeeld met een racket van kunsstof en een bal die sterk lijkt op een tennisbal. De puntentelling is identiek aan deze van tennis.

 

Deze mix zorgt ervoor dat padel toegankelijk is voor alle leeftijden en erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter. De basistechnieken zijn gemakkelijk aan te leren door jong en oud, man of vrouw, ongeacht hun sportief niveau. Het is met andere woorden een uitdagende sport voor ieders vaardigheids- en fysiek niveau. Dé ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s.

De voordelen van padel zijn immers legio: men kan het bijvoorbeeld winter en zomer spelen. De sport is net dat tikkeltje intensiever waardoor je jezelf ook bij koudere temperaturen op de kunstgrasondergrond kan warm houden. Bovendien vraagt tennis voor heel veel spelers nog heel wat concentratie en er zijn niet zo heel veel mensen die beginnen tennissen zonder les te volgen. Padel is voor iedereen toegangkelijk, zowel jong als oud.

Kom padel proberen op TER BREME

Interesse in padel? Zoek drie kameraden en kom deze ontzettend populaire sport uitproberen op onze club!